06-48616990 info@ontspannu.nl

Slik jij Statines of misschien wel bloeddruk verlagers?

pillenStelling:

“Sommige mensen hebben behoefte aan sommige medicijnen, maar de meeste mensen hebben hele andere behoeften…”Anima Sana In Corpore Sano (Een gezonde geest in een gezond lichaam)
Deze spreuk past niet per ongeluk bij een bekend merk van hardloopschoenen….

Behoeften van mensen

We hebben allemaal zo onze behoeften. De één heeft behoefte aan geborgenheid, een ander aan aandacht en weer een ander aan succes. Je kunt het zo gek niet noemen of je kunt er wel een behoefte aan ontwikkelen. Maar in de basis zijn we allemaal gelijk: we hebben namelijk primaire en minder primaire behoeften.

De basis of primaire behoeften zijn voor iedereen ook gelijk. Anders kunnen we niet leven. We hebben slaap, rust nodig, we hebben eten en drinken nodig, we hebben elkaar nodig, noem maar op. Allemaal dingen waar jij en ik behoefte aan hebben.

We hebben te veel en willen te veel

En hoewel we allemaal dezelfde basis behoeften hebben, leven we in een land waarin er voor de meesten van ons gewoonweg te veel is. Als je niet oppast krijg je te veel suiker, zout, vet en alcohol binnen.
Daarnaast willen we te veel bereiken in ons leven. We gaan de meute achterna. Als een ander een camper heeft, waarom ik dan niet? Hij kan toch ook doorgaan in de avond, dat moet ik ook kunnen!
Uiteindelijk willen we allemaal eigenlijk te veel hebben en kunnen. En dat geeft Stress!!!

En in al dat hebben en willen vergeten we te luisteren naar ons lichaam.

Het gevolg is een bezoek aan de huisarts voor de broodnodige verlichting: “Geef me alsjeblieft een pilletje zodat ik door kan met mijn leven (wat mijn lichaam geweld aan doet)”.
En weet je wat? Die huisarts gaat er nog in mee ook! Hij vraagt niet: eet u wel gezond? Hebt u niet te veel stress? Rust u wel op tijd? Verzorgt u zichzelf goed? Of: de meest belangrijke vraag: Wat mankeert u? (wat hebt u nodig!!!!)

En met een fijn gevoel worden de symptomen van je onverstandige gedrag onderdrukt door de nodige pillen. Bloeddrukverlagers, cholesterolverlagers, diabetes pillen en noem maar op.

De oplossing! Lees onmiddellijk verder.

Weet je wat de belangrijkste reden is waarom mensen een te hoog (LDL)cholesterol hebben? En weet je dat dit meteen de nummer één oorzaak is van een te hoge bloeddruk? En nog veel meer…..

Ja ja ik ga jullie dé oplossing geven voor heel veel klachten. Nou ja klachten… signalen van je lichaam waarnaar je zult moeten luisteren!

Nou hier komt het dan: BEWEGEN EN ONTSPANNEN!

Bewegen zorgt voor een verlaging van je cholesterol en een lager gewicht, een betere bloedsuikerspiegel. En een lager gewicht zorgt ook voor het verlagen van de bloeddruk. Zo eenvoudig is het!
En ontspannen zorgt ook direct voor bloeddrukverlaging en een lagere aanmaak van cholesterol. En ook ontspannen is niet moeilijk (als je weet hoe het moet).
Daarnaast maak je met bewegen en ontspannen allerlei goede stofjes aan waardoor je beter in je vel komt te zitten.

conditietestMAAR: dan moet je wel op de juiste manier leren bewegen, op het juiste niveau en met de juiste verhouding tussen de inspanning en herstel. Alleen dan gaat je lichaam (ook in rust) ook meer vetten verbranden.
En natuurlijk moet je ook goed leren ontspannen!

Inspanningstest + Trainingsschema

Sinds kort doe ik zowel rustmetingen als een inspanningstest. Dat kan op de fiets en eventueel op de loopband. Aangevuld met ontspanningsoefeningen.

Na afloop krijg je van mij een trainingsschema waarmee je je gezondheid optimaal kunt trainen!

En wil je het helemaal high-tech doen dan kun je een app gebruiken op je mobiele telefoon waarmee je je vorderingen kan volgen en ik je kan coachen op afstand!

Meer weten: Stuur me even een e-mail.

En die onvervulde behoefte dan?

Ja wat dan over blijft is de vraag welke behoefte je nu eigenlijk hebt. Wat je mankeert, wat je tekort komt waardoor je zo gespannen bent, steeds meer wilt en soms ook te veel snoept en eet.

Met je gezonde boeren verstand kom je al een eind en een goede coach kan je helpen om dat te veranderen. Neem gerust contact op!

Fred Steetsel
Ontspannu!
Mental- en burn-out-coach

Disclaimer: 
Ik beweer het niet beter te weten dan je huisarts, noch een andere medicus. Ook claim ik absoluut niet dat je geen door de dokter voorgeschreven middelen moet nemen en bovendien adviseer ik je natuurlijk om met een medicus contact op te nemen in het geval van lichamelijk ongemak waarvan je denkt dat het niet pluis is!
Maar ik beweer wel dat gezond gedrag ervoor kan zorgen dat je minder of zelfs geen medicijnen hoeft te gebruiken.

Loop je tegen een burn-out aan? Download nu mijn 51 allerbeste stresstips!