06-48616990 info@ontspannu.nl

Neem de signalen serieus en wees een burn-out vóór!

Stress heeft iedereen wel eens en dat is ook heel normaal. Af en toe wat spanning om in beweging te komen of om vol te houden om dingen te bereiken is prima.
Maar het wordt ongezonde stress als je niet meer herstelt. Dan wordt de stress chronisch en kan leiden tot een ongezonde geest en een ongezond lichaam.

Chronische stress leidt tot burn-out

Hoe langer de stress aanhoudt, hoe heftiger de signalen ook worden. Dat komt door een cumulatie in ons lichaam. De aanhoudende inwerking van Cortisol op ons lichaam en onze hersenen wordt steeds meer zichtbaar en voelbaar. Veroudering, lagere weerstand, minder werkende organen en een slechter werkend brein zijn allemaal het gevolg van de chronische stress.

Bij twijfel: doe de werk-stress test

De werkstress-test geeft een goed inzicht: werk-stress test met meer achtergrond.

Stress heeft iedereen wel eens en dat is ook heel normaal.
Maar het wordt ongezonde stress als je niet meer herstelt. Dan wordt de stress chronisch en dat is ongezond.

Chronische stress leidt tot burn-out

Hoe langer de stress aanhoudt, hoe heftiger de signalen ook worden. De aanhoudende inwerking van het stresshormoon Cortisol op ons lichaam en onze hersenen wordt steeds meer zichtbaar en voelbaar. Veroudering, lagere weerstand, minder werkende organen en een slechter werkend brein zijn allemaal gevolgen.

Preventief: Workshops "Herken de burn-out" en "Meer werkplezier"

Werkstress is een veel voorkomende zaak. Want iedereen heeft wel eens wat spanningsklachten. Maar hoe herken je of het de verkeerde kant op gaat?

Stressconsultant Fred Steetsel gaat daarop in. Welke signalen ontdek je bij jezelf en bij je collega’s en er worden tips gegeven om de werkstress terug te dringen.

Deze workshops zijn geschikt voor groepen van 8 tot 20 medewerkers; duren ongeveer 2,5 – 3 uur.

Move-on: Preventief topprogramma voor professionals

Op basis van het beproefde “Stap uit je burn-out” programma! Dit traject is geschikt voor professionals die de burn-out vóór willen zijn en blijven.
Kunnen blijven door-presteren en uitblinken.

Drie maanden met je eigen stressconsultant aan jezelf werken om er sterker en stressbestendiger uit te komen!

Gericht bewegen, gericht ontspannen en een hele nieuwe mindset. Veel persoonlijke aandacht.

Stap uit je burn-out. Landelijk burn-out herstelprogramma

Eenmaal in een burn-out wil je graag weer herstellen.
Gebleken is dat een juiste en gedoseerde manier van bewegen en de juiste verhouding van inspanning en ontspanning je herstel enorm bevordert.

Dan is het fijn als je wordt geholpen om de juiste beweegvorm te kiezen én de ondersteunende hulpmiddelen aangereikt krijgt voor je herstel. (lees artikel Meten is weten van het landelijke programma “Stap uit je burnout” of ga meteen naar de burn-out herstel website)

Preventief: Workshops "Herken de burn-out" en "Meer werkplezier"

Werkstress is een veel voorkomende zaak. Maar hoe herken je of het de verkeerde kant op gaat? Welke signalen ontdek je bij jezelf en bij je collega’s en hoe kun je de werkstress terugdringen?

Deze workshops zijn geschikt voor groepen van 8 tot 20 medewerkers; duren ongeveer 2,5 – 3 uur.

Move-on: Preventief topprogramma voor professionals

Op basis van het beproefde “Stap uit je burn-out” programma! Dit traject is geschikt voor professionals die de burn-out vóór willen zijn en blijven. Kunnen blijven door-presteren en uitblinken.

Drie maanden met je eigen stressconsultant aan jezelf werken, bewegen, gericht ontspannen en een nieuwe mindset aanleren. Sterker en stressbestendiger worden!  Veel persoonlijke aandacht.

Stap uit je burn-out. Landelijk burn-out herstelprogramma

Gebleken is dat een juiste en gedoseerde manier van bewegen en de juiste verhouding van inspanning en ontspanning je herstel enorm bevordert.

Dan is het fijn als je wordt geholpen om de juiste beweegvorm te kiezen én de ondersteunende hulpmiddelen aangereikt krijgt voor je herstel. (lees artikel Meten is weten van het landelijke programma “Stap uit je burnout”)

Ervaringen workshop: “Meer werkplezier, minder stress”

Geeft inzicht en ik heb de workshop van Fred zeer positief ervaren!

P.V.

Prima indeling en afwisseling tussen meedoen en theorie!

C.D.

Ik heb veel geleerd! En ieders vragen kwamen aan bod. Dank je wel Fred.

J.

Goed uitgelegd en herkenbaar. Een leerzame middag.

H.

Neem contact op om direct de werk-stress of vermoeidheid aan te pakken

 

Ontvang mijn e-book met 51 stress tips gratis!