06-48616990 info@ontspannu.nl

lever beschermenKerst en Oud en Nieuw staan voor de deur en waarschijnlijk eet en drink je de aankomende week extra belastende voedingsmiddelen.

Vooral je lever krijgt dan heel wat te verduren. Je lever is namelijk het orgaan dat probeert om al die calorie├źn te verwerken.En het probeert uit alle macht om je bloed te zuiveren.

Daarom wat kleine tips die je lichaam kunnen helpen om het Kerstdiner en alle drankjes te overleven:

  • Drink voor het kerstmaal een glas vers geperste sinaasappel-, citroen- of grapefruitsap. Door het drinken hiervan dalen je bloedsuikers en daardoor komt je alvleesklier tot rust, hij produceert minder insuline. Daarnaast krijgt je metabolisme een boost, zodat je meer gaat verbranden.
  • Neem daarnaast een paar druppels Mariadistelextract. Dit doe je door ze op te lossen in een glas water, eventueel gecombineerd met selenium en sylmarine. Deze middelen hebben een beschermende en zuiverende werking op de lever. Dit kun je doen bij het ontbijt, maar het heeft ook zin tussendoor.
  • Beweeg! en ga na een copieuze maaltijd lekker een rondje wandelen. Daardoor vang je de piek in bloedsuikers op door deze meteen te verbranden en beweging is erg goed voor de gezondheid van de lever. (en natuurlijk ook voor veel andere processen.)

Fijne dagen gewenst!

Loop je tegen een burn-out aan? Download nu mijn 51 allerbeste stresstips!