06-48616990 info@ontspannu.nl

Omgaan met een stressvolle wereld

De meeste mensen willen graag rustiger zijn en zich meer richten op waar waar het om gaat in hun leven. Maar hoe meer gestrest we zijn, hoe minder we open staan voor creatieve ideeën en hoe meer kans we hebben om uitstelgedrag te vertonen.

Hier zijn drie eenvoudige remedies voor als je merkt dat je gestrest bent, die je de kans geven om af te komen van je drukke geest en meer bewust te leven.

 

Als je gestrest bent:

1. Vertraag

Letterlijk. Wat je ook doet, wandelen, praten, typen, zelfs tijdens het autorijden, doe het op iets trager tempo. De hersenactiviteit begint na te bootsen wat het lichaam doet, dus als we iets langzamer bewegen, zal onze geest beginnen om iets langzamer bewegen en de gestreste gedachten beginnen minder te worden.

2. Verzacht je lichaam

Ons lichaam is meestal gespannen en samengetrokken tijdens stress. We merken het niet, maar dat is de reden dat we thuis komen met pijnlijke schouders, een pijnlijk lichaam. Dus is het slim om je lichaam af en toe bewust te verzachten. Let daarbij vooral op de spanning in je lijf als je voorover leunt, of bijvoorbeeld extra recht probeert te staan. Verzacht je buik, je schouders, je handen, je kaken! Neem even de tijd gedurende de dag om je schouders te rekken, je borst te ontspannen en je schouders te rollen.

3. Wees bewust van een eenvoudige taak. Elke eenvoudige taak.

Een feit over de hersenen is dat wanneer we aandacht aan één ding tegelijk schenken, we een rustiger geest hebben dan wanneer we veel switchen van taken. Druk zijn in je geest is omgekeerd gecorreleerd met mindfulness. Wanneer het ene omhoog gaat, gaat het andere naar beneden.
Of je nu een stukje loopt, of de afwas doet of luistert naar een vriend. Of je nu aan het eten bent of de rekeningen ordent: richt je aandacht op dat ene ding!
Lees ook eens mijn blog over alfatraining, mindfulness en je brein eens.

Direct contact met Ontspannu!

Stel je vraag hier en ik neem zo snel mogelijk contact op!

Fred Steetsel
Stressconsultant en personal coach
06-48616990

Ontspannu! helpt om medewerkers en organisaties beter te laten omgaan met werkstress.

Loop je tegen een burn-out aan? Download nu mijn 51 allerbeste stresstips!