06-48616990 info@ontspannu.nl

20 jaar ervaring

Vermeld op Coachfinder

Nobco-gecertificeerd

Je komt niet verder. Je hebt stress en je gedachten helpen je niet?

Je bent gewend om op een slimme manier problemen op te lossen. Logisch nadenken en aanpakken! Je bent gewend aan goede resultaten en je wordt gewaardeerd op het werk.

Dit werkte altijd. Oké, je moest wel eens extra energie bijtanken, ging daarbij wel eens over je grens.

En dan merk je dat je ‘oude’ aanpak niet meer werkt. Je zit vast, klem, je voelt je belemmerd. Je doet er een schep bovenop, maar beseft dat dat ten koste van jezelf gaat. Je wordt steeds moeier. Je krijgt veel stress, piekert en maalt en er zit spanning in je lijf.

Hoe kom je hier uit? Hoe kom je nu uit je hoofd? Hoe kom je van de spanning af? Hoe voorkom je een burn-out?

Je bent gewend om op een slimme manier problemen op te lossen. Logisch nadenken en aanpakken!

Dit werkte altijd. Oké, je moest wel eens extra energie bijtanken, ging daarbij wel eens over je grens.

Maar je oude aanpak werkt niet meer. Je zit vast, klem, je voelt je belemmerd. Je wordt steeds moeier. Je krijgt stress, piekert en maalt en er zit spanning in je lijf.

Hoe kom je hier uit? Hoe kom je van de spanning af? Hoe voorkom je een burn-out?

Ontspannu! Coaching bevrijdt je van belemmeringen

 
✓ Ik help je om los te komen van negatieve gedachten en oude gewoontes.

✓ Ik help je om rust te vinden

✓ Ik help je weer vrijer te leren omgaan met situaties, gevoelens  en lichamelijke sensaties.

✓ Ik help je om andere keuzes te maken, die bij jou passen, in de richting van een waardevoller leven.

✓ Ik geef je de nodige aandacht door het aantal cliënten te beperken.

✓ En vaak leer je jezelf beter kennen.

Mijn verhaal

stresscoach

Fred Steetsel, Professioneel coach en Stressconsultant

Vermeld op Coachfinder

Niet immuun voor stress!

Natuurlijk ben ik ook niet altijd stress-vrij. Als medewerker en loopbaancoach van een groot bedrijf ging ik rond 2000 continu over mijn grenzen. En dat hield ik niet lang vol. Ik kreeg grote stress-klachten. Uiteindelijk heb ik moeten leren waarin het ‘m zat.

“Want als je alsmaar blijft doen wat je doet, dan blijf je krijgen wat je al had.”

Dus ik moest eruit breken en dat heb ik gedaan door mezelf te laten coachen, veel te leren over stress en hoe hiermee om te gaan. De juiste coachingstechnieken aangeleerd; coach en stressconsultant geworden.

Had ik toen maar de beschikking gehad over de tools die ik nu als coach heb geleerd. Dan was dat wel veel gemakkelijker geweest.

En ook nu is het niet altijd gemakkelijk. Maar ik weet wat ik moet doen en stuur op tijd bij! En dat leer ik jou ook.

Wandelcoaching, hybride coaching via Skype, Zoom, Facetime, telefoon

Als coach werk ik landelijk. Dat wil zeggen dat iedereen in Nederland bij me terecht kan. Daarbij worden Skype, Zoom, wandelcoaching per telefoon gebruikt. Alles wat nodig is om jou te kunnen bedienen.

Wandelcoaching vindt plaats waar je maar wilt in de regio Zuid Holland.

Ik werk voornamelijk met de ACT methode. Dat is een moderne methode met technieken die je helpen om vrijer tegen jezelf en je omgeving aan te kijken.

Coaching

Gesprekken en oefeningen

 In de kennismaking bepalen we je doel. In het vervolg bespreken we alles wat nodig is. Je doet oefeningen om te ervaren. En je krijgt huiswerk.

Inzichten

Inzichten

Uit de sessies en het huiswerk doe je inzichten op. Je ontdekt meer over jezelf en je manier van denken en doen.

Veranderen

Toepassen

De in het traject verkregen inzichten ga je toepassen in de praktijk. Alleen inzichten krijgen is niet voldoende om echte veranderingen te krijgen.

Meningen van cliënten.

Het was een heel fijn traject. Je hebt me heel veel laten inzien wat er al was, maar wat ik nog niet zag. En daarnaast veel geleerd, een stukje theorie over hoe de psyche, stress en druk werken helpt mij zeker om ermee om te gaan. Heel erg bedankt!

G.

Advocaat

Je hebt me allereerst geholpen om woorden te vinden om dingen daar neer te leggen waar ze horen. Daarnaast heb je meegedacht over het geven van leiding aan een team. Je begreep mijn valkuilen en mijn wensen. Op het moment dat ik het nodig had kon je me weer met beide voeten op de grond zetten. Je analyseert patronen en geeft simpele en (niet maar!) zeer doeltreffende tips ter verbetering. Ik heb onder andere van jou geleerd dat niet iedereen op dezelfde manier tegen de wereld aankijkt. Hoewel dat logisch klinkt, was dit een prachtige eyeopener. Tot slot lukt het om even door me heen te prikken om te kijken hoe stevig ik daadwerkelijk sta.  De structuur en daadkracht die je bood, hebben me verder geholpen. Ik ben erg blij met de coaching!

L.

Lerares

Je gaf ruimte, uitleg en soms een spiegel; fijn! Dank!

H.

Huisarts i.o.

Ik vond het heel prettig dat je de hulpvraag al snel boven tafel wist te brengen en daarin mij vertrouwen wist te geven. Dat had ik juist nodig om de conflictsituaties en andere vraagstukken in mijn leven aan te gaan. Dit deed je heel prettig in de gesprekken zelf, maar het huiswerk wat je me meegegeven hebt, heeft me hierbij ook veel inzicht gegeven.

B.

Huisarts

Loop je tegen een burn-out aan? Download nu mijn 51 allerbeste stresstips!